Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Το αποκορύφωμα του νεοφιλελεύθερου οργίου

Βιώνουμε το αποκορύφωμα του νεοφιλελεύθερου οργίου.  Εκποίηση της δημόσιας περιουσίας σε τιμές πρόκληση, ώστε να αγοράζουν και πλουτίζουν οι ιδιώτες (βλέπε το γλέντι που ξεκινά στα πανεπιστήμια από τα συμβούλια διοίκησης, κατ’ ουσίαν συμβούλια εκποίησης δημόσιας περιουσίας).



Παράλληλα, επί χρόνια οι πολιτικές λοιδορούν το δημόσιο, αφήνοντάς το να παραπαίει, ώστε οι ίδιοι οι πολίτες να στρέφονται ενάντια στους εαυτούς τους. 



Τώρα ήρθε η ώρα να θερίσουν τα όσα επί χρόνια έσπερναν (από τα κανάλια και τις εφημερίδες τους, από το εκπαιδευτικό τους σύστημα, από τις πολιτικές, συνδικαλιστικές, κομματικές, κοινωνικές τους και άλλες οργανώσεις). 



Και για να μην υπάρχουν πρόβατα που ξεφεύγουν από το μαντρί φύσηξαν λίγο το πανί της Χρυσής Αβγής, ως τάχα αντίπαλο δέος στο πολιτικό σύστημα, που και οι δυο, νεοφιλελεύθεροι και φασίστες, γεννήματα της ίδιας κοιλιάς, στηρίζουν, υποστηρίζουν και προωθούν.



Από την άλλη, στη λογική του βυζαντινισμού, πόσο οικεία στην ελίτ την σπουδαγμένη στην Εσπερία (!), συνεχίζουν τις πολιτικές της εμφύλιας λοιδορίας, που τόσο αποδοτικές είναι όταν απευθύνονται σε θυμικούς ανθρώπους.



Φυσικά, επενδύουν όχι μόνο στη γόνιμη σπορά αλλά και στα φοβικά, έως δουλικά, φρονήματα των νεοελλήνων, οι οποίοι όχι μόνο όζουν συντηρητισμό αλλά και υποταγή. 



Γιατί ο Έλληνας εκτονώνει την οργή του στο καφενείο, στη μάνα του, στο παιδί του, όπου δηλαδή μπορεί να του περάσει η ‘τσογλάνικη’ μαγκιά, και ξεφουσκώνει.  Έπειτα, αποκαμωμένος χύνεται στον καναπέ και αποβλακώνεται στην τηλεόραση.



Ή από την άλλη, ξεσπά στα social media και νομίζει ότι κάνει επανάσταση, γράφοντας τετριμμένα φληναφήματα και θεωρώντας ότι ξετέλεψε το χρέος του.



Ταυτόχρονα, οι πολιτικές καλά δουλεύουν και ξεπατώνουν την Ελλάδα από τα μέσα.  Σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή αφρικανοποιημένη χώρα.  Και οι Έλληνες οι πρώτοι Ευρωπαίοι που θα δουλεύουν με μισθούς Αφρικής.  Χωρίς συντάξεις, χωρίς ασφάλεια, αλλά με ευελφάλεια (;!). 



Παρόλα αυτά, τα οποία όλοι τα βλέπουν και κανείς δεν τα σταματά, συνεχίζεται η υποστήριξη της ευρωπαϊκής στρατηγικής επιλογής της χώρας, ενώ όλοι συμφωνούμε πως υπεύθυνη για την τωρινή και αυριανή κατάσταση της χώρας (δηλαδή μια χώρα χωρίς κυριαρχικά δικαιώματα, εκποιημένη, με τους πολίτες της δούλους στις ευρωπαϊκές γαλέρες) είναι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει η ΕΕ.  



Γιατί;  Επειδή στη (λανθασμένη) βάση της σωτηρίας από τον τουρκικό κίνδυνο παραδοθήκαμε άνευ όρων στην (πολύ χειρότερη) ευρωπαϊκή πολιτική, χωρίς εναλλακτικές και εφεδρείες.  Έτσι, τώρα που οι νεοφιλελεύθεροι κερδοσκοπούν σε βάρος των αδυνάτων, όπως ακριβώς επιτάσσει η φιλοσοφία τους, εμείς, επί χρόνια μακάριοι και αφελείς, τρώγοντας και πίνοντας σε βάρος των ΄κουτόφραγκων’, κάνοντας το νεοπλουτισμό στάση ζωής και την πελατειακή σχέση μορφή οργάνωσης του κράτους, βρεθήκαμε χωρίς ‘πανοπλία’, χωρίς έρμα και πέφτουμε, θανάσιμα κτυπημένοι, διαγράφοντας μεγάλους κύκλους γύρω από το ‘χαμένο μας κέντρο’.                
Θεόφιλος, Η Ελλάς υποβασταζόμενη από τον Ρήγα και τον Κοραή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...