Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Τράπεζα Θεμάτων Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Η Ανακοίνωση

Ανακοινώνεται η δημιουργία της «Τράπεζας Θεμάτων», ως ένα χρήσιμο εργαλείο για την προετοιμασία των ενδιαφερομένων Εκπαιδευτών Ενηλίκων στις εξετάσεις πιστοποίησης της Εκπαιδευτικής τους Επάρκειας
Η «Τράπεζα Θεμάτων» βασίζεται στο πιστοποιημένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Επαγγελματικό Περίγραμμα του «Εκπαιδευτή Ενηλίκων» και περιλαμβάνει ενδεικτικές ερωτήσεις και απαντήσεις, λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη βιβλιογραφία. Ως ένα Εκπαιδευτικό Υλικό Αναφοράς συνδέει σημαντικά κείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων στη χώρα μας με τις νεώτερες εξελίξεις και τα επιστημονικά δεδομένα στο συγκεκριμένο πεδίο.


Η σύσταση της «Τράπεζας Θεμάτων» συμβάλλει στην ουσιαστική αναβάθμιση των προσόντων των Εκπαιδευτών Ενηλίκων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στη μη τυπική εκπαίδευση και στη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών στο εν λόγω πεδίο.

Για να κατεβάσετε την Τράπεζα Θεμάτων πατήστε εδώ.

Το Σχόλιο

Καταρχάς η έννοια "Τράπεζα Θεμάτων" παραπέμπει σε μια "τραπεζική" λογική της γνώσης (Φρέιρε), η οποία είναι ανταγωνιστική με το ίδιο το χειραφετητικό περιεχόμενο της εκπαίδευσης ενηλίκων και το ρόλο του εκπαιδευτή ενηλίκων, που σίγουρα δεν είναι ρόλος ΄τραπεζίτη'.  Η έννοια δηλώνει την πλήρη υποταγή και προσχώρηση της εκπαίδευσης ενηλίκων στις νεοφιλελεύθερες λογικές της εκπαίδευσης και φυσικά εκφράζει τον ηγεμονικό λόγο αυτών που στη δεδομένη ιστορική συγκυρία ελέγχουν το πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων. 

(υγ. Θα επανέλθω με ευρύ σχολιασμό.)
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...